Projekter

TETRAS

Projektet skal finde nye løsninger indenfor landbaseret akvakultur i Østersøområdet. Blue Research er med i to erhvervsinitiativer. Det omhandler håndtering af produktionsvand fra landbaseret fiskeopdræt på Lolland-Falster. Det andet initiativ er produktion af varmtvandsrejer i Lithauen. Projektet er finansieret af EU – Interreg Baltic Sea Region.

BALTIC MUPPETS

Dette projekt ser på produktion af blåmuslinger i den vestlige del af Østersøen. Blandt andet undersøges det, hvordan anvendelse af små muslinger kan bruges i Petfood industrien. Blue Research arbejder tæt sammen med Wittrup Seafood om at udvikle nye dyrkningssystemer placeret på havbunden. Projektet er finansieret af EU 

Ecological Blue Mussel Restoration
in Roskilde Fjord (ROMUS)

Et samarbejdsprojekt mellem Aarhus Universitet, Akvamind, Nationalpark Skjoldungernes Land og Blue Research om udvikling af metoder til etablering af muslingebanker i Roskilde Fjord, der skal indgå i den marine naturgenopretning. Projektet er flerårigt og er finansieret af Aage V. Jensens Fond.

Reetablering af ålegræs ved udsåning

Vi er indgået samarbejde med Lolle & Nielsen Inventions, som er et ingeniørfirma, der fokuserer på nye opfindelser, der kan være med til at drive en grøn omstilling. I projektet skal vi indsamle af ålegræsfrø og 1) udvikle metoder til udsåning af disse på havbunden. 2) Producere spirer på land, som senere kan udplantes i stor skala. Det er spændende at være med til at drive en ny udvikling, som kan bidrage til at skabe flere og forbedrede muligheder for ålegræs i danske farvande. Projektet er finansieret af GUDP og MUDP

 

Varmtvandsrejer i RAS

I projektet testes forskellige metoder til produktion af varmtvandsrejer med biofloc- og RAS-teknologi, som kan optimere bæredygtighed og effektivitet i akvakultur. Gennem omfattende vidensindsamling udvikles et design, der tilpasses og implementeres. Projektet omfatter tests af tre produktions-cyklusser med larver af Vannamei- varmtvandsrejer, hvor abiotiske, bakterielle og biologiske data opsamles og analyseres for at vurdere vækst, foderudnyttelse og dødelighed. Endvidere analyseres mulighederne for opskalering og økonomisk rentabilitet, herunder vurdering af rejernes kvalitet, for at fremme biofloc-baseret produktion som en levedygtig løsning i større skala. 

RUC er projektleder, Nexø Vodbinderi er partner og Blue Research er konsulent på projektet.

Projektet er finansieret af Fiskeristyrelsen.

CLEAN UP - indsats mod marint affald

I et partnersamarbejde med Nexø Vodbinderi på Bornholm skal Blue Research kortlægge to områder i farvandet øst og sydøst for Bornholm med den hensigt at fjerne, sortere og på en bæredygtig måde bortskaffe redskaberne som marint affald. Spøgelsesnet og marint affald i havet er til fare for dyreliv og skaber gener for fiskerierhvervet. Derfor er formålet med projektet finde, fjerne og sortere affaldet til genanvendelse af de tabte fiskeredskaber der stammer fra både erhvervs- og fritidsfiskeri.

Projektet er støttet af Fiskeristyrelsens program EHFAF med tilskud fra EU.

bergsdalen 1

Naturforvaltning og ørredbestand i vestnorsk elv

Et lille norsk-dansk samarbejdsprojekt, finansieret af Vaksdal Kommune i Vestnorge. Projektet ser på hvordan ørredbestanden fordeler sig i hhv. elven og fjeldsøerne i Bergsdalstrakterne.